Sivut

maanantai 26. maaliskuuta 2018

Toimelias kevät startattu

Ollaan treenirintamalla eletty hiljaisempaa aikaa, kun lähes kaikki "treeniaika" on keskittynyt Diivan kuntoutukseen. Didi on tällä välin elellyt kotikoiran roolissa, johon saatiin vihdoin muutos. Tuttu tolleristi laittoi facebookiin ilmoituksen nou/nome-koulutuksesta ja ei tarvinnut kauaa miettiä, että osallistutaanko vai ei.

Tein kaksi dami-treeniä (lenkkien yhteydessä) ennen koulutusta, muistuttelemaan Didille että mites se homma taas menikään. Markkeeraukset ja hakuruutua rouva teki hirmuisella innolla, mutta palautukset ovat tauon aikana hieman kärsineet. Didi toki toi damin käteen asti, mutta ei yhtä suoraviivaisesti kuin ennen. Didi ei varsinaisesti ominut damia, mutta sillä ei selkeästi ollut kauhean kova kiire lähteä palauttamaan sitä.

Sulatin myös piiiitkästä aikaa variksen. Muistin tosin ottaa sen vasta aamulla sulamaan (jouti sen takia patterin päälle sulatukseen), joten varis oli keskeltä vielä hieman kohmea kun iltapäivästä mentiin sen kanssa treenaamaan. Didi oli jälleen super innokas ja teki tosi kivasti, palautuksetkin sujuivat tällä kertaa vanhaan malliin.Viime lauantaina koitti nou/nome-koulutuspäivä ja olimme Didin kanssa nou-ryhmässä. Nou-ryhmä aloitti 10 ja kouluttajana meillä oli Arja Kokkonen. Tykkäsin kovasti Arjan suorasanaisesta tavasta kouluttaa. Itselle tuli isoin oivallus pillin käytön suhteen, koulutuksen alkumetreillä Arja kysyikin meiltä, että onko meillä pillit vain koristeina kaulassa. Itse olen pillittänyt aina pelkän luoksetulon, nyt harjoiteltiin myös istumista/paikalle jäämistä pillillä ja Didi tajusi jutun juonen aika nopeasti.

Tehtiin alkuun muutama perusharjoitus. Koirat jätettiin paikalleen istumaan (saman tyylisesti kuin tokon paikallaolossa), jonka jälkeen kaikki palasivat yhtä aikaa koirien luo. Tässä ei mitään ihmeitä Didin kanssa, se odotti nätisti paikallaan ja piti koko ajan minuun kontaktin.

Tämän jälkeen tehtiin pillillä istu-harjoitus, jonka Didi tosiaan tajusi aika nopeasti. Kun kaikki olivat tästä suoriutuneet, otimme yksitellen luoksetuloharjoituksen sekä helpon markkeerauksen. Jätin Didin pillittämällä paikalle istumaan, mutta luoksetulopillitykseen se ei heti ensimmäisellä kerralla sitten reagoinut, selkeästi siinä suhteessa tämä paikallaolo pillitys hämmensi rouvaa. Markkeerauksessa Didi markkeerasi hyvin, mutta jäi koheltamaan damin kanssa (haki tosi kauan otetta, kun sähläsi sen verran paljon). Palautus oli hyvä.


Viimeisenä harjoituksena tehtiin markkeeraus- ja linjaharjoitus. Ensin pari markkeerausta, jotka sujuivat oikein mallikkaasti. Tämän jälkeen samaan kohtaan linjaa, ensimmäisellä kerralla Didi lähti sivuun, kutsuin takaisin ja tehtiin vielä yksi markkeeraus. Sen jälkeen uudestaan lähetys linjalle ja tällä kertaa Didi lähti oikeaan suuntaan ja nappasi damin ripeästi mukaan, palautus oli taas oikein kaunis. 

Koulutus oli kaiken kaikkiaan oikein onnistunut ja heti kotiin päästyäni piti kurkata sattuisiko lähistöllä olemaan muita samantyyppisiä koulutuksia tuloillaan. Valitettavasti en yhtäkään bongannut, mutta jospa niitä vielä kevään mittaan ilmaantuisi. Tollerileiri olisi tietenkin yksi, missä varmasti taipparitreeniä olisi tarjolla. 


Eilen huristelin Lahden kv-näyttelyyn, sillä Kingi (Novamian Enterprise) korkkasi Didin pennuista ensimmäisenä viralliset näyttelyt! Tollerit olivat heti kymmeneltä kehässä ja paikalla oltiin hyvissä ajoin. Sain Kingiltä oikein iloisen ja pusujen täyteisen vastaanoton, on se kyllä ihana ♥


Kingi käyttäytyi kehässä oikein mallikkaasti. Antoi tuomarin tutkia, vaikka vähän jännittikin (jonka jälkeen yritti pusutella tuomaria). Kingi esiintyi tänään EH:n arvoisesti, mihin oltiin oikein tyytyväisiä. Junnuluokassa oli todella valmiita koiria ja Kingi on kuitenkin vasta 10kk. 

Kehien jälkeen Kingi pääsi vielä moikkaamaan siskoaan Aavaa ja jälleennäkeminen oli riemuisa. Aava hurmasi tuoksullaan (juoksut) Kingin aivan totaalisesti ja Kingi käytti kaiken charminsa ;D 
Ensi kuussa onkin luvassa pentue-treffit, jonne kaikki pennut ovat näillä näkymin osallistumassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti