Sivut

lauantai 26. elokuuta 2017

Pentuarki

"Mitähän sitä tekis?" on lause, jota meidän perheessä ei ole viime aikoina tarvinnut käyttää. Päivät vaan vilistää ja nyt oli pakko istahtaa koneen äärelle ja kirjoitella vähän ylös miten meidän elämä on lähtenyt rullaamaan "viiden hengen perheenä".


Tekemisen puutetta tosiaan ei ole kun perheessä on kaksi "vauvaa". Ero on aika huima verrattuna Didin pentuaikaan, kun kaikki huomio ja aika meni siihen. 

Toki onhan tässä aikaa, eli yritän nyt olla ottamatta stressiä siitä, että asiat opetellaan hieman hitaammalla tahdilla. Damin kanssa ollaan treenattu tooooodella maltillisesti, sillä Diivalla on Didistä poiketen taipumusta omia damia (sama pätee leluihin ja riistaan). Neiti lähtee aina into piukeana noutamaan, mutta jää joko hautomaan tai rallattelemaan... Enkä voi kutsua neitiä, sillä silloin se pudottaa noudettavan asian. Olen nyt sitten vain heitellyt lelua ja jos tuo lelun takaisin niin kehun todella paljon ja palkkaan vetoleikillä tai namilla.

Nyt ehkä olikin sitten kuu ja tähdet oikeassa asennossa, sillä kävimme tänään sipoonkorvessa treenaamassa molempien kanssa ja Diiva palauttikin damin joka kerta!

Syy treeneihin oli kuitenkin Didi, sillä menin ilmoittamaan sen möllitaippareihin, joten pitihän se käydä kokeilemassa muistaako rouva (hassua puhua Didistä rouvana, mutta kai hän enemmän rouva on kuin neiti ;D) yhtään miten hakutyöskennellään. Ja muistihan se, intoa oli kuin pienessä kylässä! Vielä pitäisi kokeilla tehdä pieni hakuruutu niin, että vien etukäteen damit paikoilleen.

Treenilistalle päätyy molempien osalta passissa olo... Syy käy ilmi videolta.


Mutta mitäs se Diiva osaa. No ei mitään vielä täydellisesti, mutta hiljaa hyvä tulee. Käskyt joita ollaan harjoiteltu: istu, maahan, paikalla, hae, tule (+luoksetulo pillitys), seiso (näyttelyseisotus) ja sivulle tuloa.
Parhaiten sujuvat luoksetulo pillitys ja istuminen.


Ensimmäiset rokotukset käytiin ottamassa maanantaina kun ikää oli tasan 12 viikkoa. Diiva sai kovasti kehuja reippaudestaan. Hän ei edes huomannut kun rokotus pistettiin. Samalla käytiin puntarilla ja painoa oli silloin kertynyt 6,4kg, nyt varmaan lähennellään jo seitsemää kiloa.

kuvassa Diiva 10,5vk

Ollaan ehditty treffaamaan muita koiriakin. Ensimmäisten joukossa oli tietenkin Aava-sisko ja Niilo-eno. Diivalla ja Aavalla olikin vierailun alusta loppuun sellainen vauhti päällä, että oli pakko välillä laittaa ne eri tiloihin, että vähän rauhoittuisivat. Niiloakin Diiva yritti saada leikkeihin mukaan, mutta eno-mies ei ajatuksesta innostunut ja hän teki sen neidillekin hyvin selväksi.
Käytiin myös moikkaamassa saksanpaimenkoira Hetaa (blogissa jo muutaman kerran esiintynyt aiemminkin) sekä tällä viikolla uutena tuttavuutena sekarotuista Seraa.

Diiva, Niilo ja Aava

Toisten koirien kanssa Diiva on täysin erilainen kuin Didi. Se on jopa tyhmän rohkea, sillä sehän ei mieti yhtään, vaan menee sen kummempia miettimättä tervehtimään muita koiria. Ihanaa että se on noin rohkea, mutta tulee olemaan todella haasteellista opettaa sille ettei ilman lupaa sännätä joka tyyppiä tervehtimään (pätee myös ihmisiin...).

Tuon saman rohkeuden takia Diivan kanssa on ollut tosi helppo käydä oikeastaan missä vaan, toki sekin säikähtelee asioita, mutta palautuu niistä huomattavasti nopeammin mitä Didi pentuna. Jos se jotain säikähtää se joko säpsähtää, väistää tai pakenee muutaman metrin päähän, mutta tämän reaktion jälkeen se tulee katsomaan asiaa/esinettä mikä sen säikäytti, jonka jälkeen se jatkaa omia juttujaan. Didi jäi herkemmin vähän varovaiseksi, vaikka kävikin tutkimassa sen säikäyttäneen asian.

VIP-tason kuljetus

Diiva on myös vilkkaampi kuin Didi (vaikka onkin esimerkiksi siskoonsa Aavaan verrattuna "rauhallinen"), joten se vaatii enemmän virikkeitä. Vielä ei ole isompia tuhoja tehty, mutta kyllä neiti on kova kaikkea kaluamaan ja syömään (sanomalehdet mm. revitään riekaleiksi, mutta pakko niitä on lattioilla pitää).

Didistä ja Diivasta on heti luovutuksen jälkeen ruvennut muodostumaan aika tiivis parivaljakko. Toisinaan kyllä mietin onko meille muuttanut kaksi pentua, kun nuo riehuvat keskenään kuin mitkäkin pahaiset kakarat. Mutta hyvä vaan että viihtyvät toistensa seurassa niin hyvin :)


Didi sallii Diivalta tosi paljon kaikkea, jopa niin paljon että päästi sen ekalla kerralla pariksi sekunniksi ruokakupilleen ennen kuin antoi neidille hieman kovemmat lähtöpassit. Olin kuitenkin tätä ennen varma, ettei Didi päästäisi Diivaa metriä lähemmäs hänen kuppiaan, olin väärässä. Uudestaan Didi ei ole enää kupille asti päästänyt, mutta tuo eka kerta yllätti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti