Sivut

torstai 15. kesäkuuta 2017

Vilinää vilskettä

Viime tekstissä mainitsin silmien vielä olevan ummessa, vaan tuskin kauaa. Ja niinhän siinä kävi, että kahdella aukesi silmät samana iltana ja kahdella seuraavana päivänä! Ja muutaman päivän aikana tuntuu, että pienet ovat kasvaneet isoin harppauksin.


Kaikki pennut ylittivät eilen 1kg rajan! Pienin painaa 1040g ja suurin 1191g (tytöt... Pojat menevät tuohon väliin), ja kyllä koko eron huomaa tyttöjen välillä :D
Kehittelin pennuille työnimet, jotta niitä ei tarvitse kutsua aina 1. pentu, 2. pentu jne.. joten saanko esitellä (epävirallisesti):

1. pentu, narttu: PIKKIS

2. pentu, uros: KINGI

3. pentu, uros: VIPPI

4. pentu, narttu: DIIVA

Pennut aktivoituivat nyt alkuviikosta ja touhuavatkin pentulaatikossa jo jonkun verran, toki edelleen pääsääntöisesti nukkuvat. Luonnettakin rupeaa erottamaan jonkun verran (toki nämä vain oman fiiliksen pohjalta), mutta tällä hetkellä oman arvioni mukaan kuvailisin nelikkoa näin:

Vippi on nelikon villikko. Herra on jo muutaman kerran kavunnut ulos pentulaatikosta (kerran jo ennen kuin silmät edes olivat auenneet!) Ja nyt olenkin viritellyt pentulaatikon "suuaukolle" esteen, ettei pennut ihan vielä vilistä valtoimenaan, saavat nyt ensin opetella vähän paremmin kävelemään :) Vippi myös touhuaa eniten ja sen huomaa kävelystä, joka sujuu jo oikein mallikkaasti.

Pikkis on pieni, mutta pippurinen. Jos nälän yllättäessä ei äiti ole heti ruokineen paikalla, on tällä neidillä selkeä ja kuuluva mielipide asiaan. Vauhti on myös Vipin tavoin aikamoinen. 

Kingi taas ei turhia hötkyile, mutta on erittäin päämäärätietoisen oloinen. Jos hän jotain tekee niin hän myös tekee. Lungi ja huumorintajuinen tyyppi.

Ja porukan mörssäri, neiti Diiva. Hän onkin varsinainen Diiva, ruoka pitäisi tuoda naaman eteen ja yleensähän se myös tuodaan, joka näkyy muodoissa. Hän usein muiden talsiessa vain möllöttää katselemassa niiden urheilusuorituksia, ottaen itse iisisti. Läheisyys on kuitenkin tälle tytölle tärkeää ja usein se nukkuu jonkun kanssa vierekkäin tai hakeutuu muiden lähelle kun meno rauhoittuu.

Mielenkiintoista sitten lähempänä luovutusikää nähdä, että onko mennyt analyysit ihan metsään :D


vas. Pikkis, Kingi, Vippi ja Diiva

Pennuille on varattu sirutus 3.7 ja joko silloin tai seuraavana päivänä muutamme pentujen kanssa maaseudulle Kärkölään, jotta pennut pääsevät temmeltämään ulos. Meidän pihapiirissä kulkee irtokoiria, joista yksi jopa tullut öykkäröimäänkin Didille (ei korvaansa lotkauttanut omistajan kutsuyrityksille), joten en halua ottaa riskejä, että pennut saisivat muista koirista huonoja kokemuksia. Mutta kesäpentujen ollessa kyseessä haluan ehdottomasti, että ne pääsevät ulkoilemaan säiden salliessa. En malta odottaa että päästään pentujen kanssa muuttamaan ♥

ylpeä äiti ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti