Sivut

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Elämme jännittäviä aikoja!

...Nimittäin meille saattaa tänä vuonna tulla lisääkin uusia perheenjäseniä! ♥

Yhdistelmä Koiranet

Olen niin innoissani tästä yhdistelmästä etten edes tiedä mistä aloittaisin! Haaveissahan on jo pidemmän aikaa ollut toinen tolleri, muttei mikä tahansa tolleri, vaan Didin jälkeläinen. 

Uroksia on tullut katsottua jo pidemmän aikaa kasvattajan kanssa, mutta ei se uroksen valinta niin helppoa ole, sillä huomioon otettavia asioita on todella paljon. Usein uroksia selatessa törmättiin kasvattajan kanssa johonkin "muttaan", jonka takia uros jouduttiin hylkäämään.

Piina oli ollut jo viime keväänä mietinnässä, mutta suvusta löytyneiden sairauksien takia silloin hylättiin ajatus. Kun myöhemmin selvisi että kyseessä oli ollut DE eli Degeneratiivinen enkefalopatia (neurologinen sairaus), tuli Piina taas takaisin mietintään, sillä sairauteen on nykyään olemassa geenitesti. DE:n osalta tästä yhdistelmästä ei voi tulla sairaita yksilöitä, koska Didi on testattu sen osalta terveeksi ja Piina kantajaksi.

Miia oli Piinan omistajaan Emmiin yhteydessä ja koska molemmat osapuolet näkivät potentiaalia yhdistelmässä, päätettiin treffata koirien kanssa. Emmi tahtoi nähdä Didin työskentelyä riistan kanssa, sillä hänellä on kriteerinä nartun osalta mm. taipparit. Ja vaikkei Didillä ole niitä läpäistynä, ei Emmi nähnyt sitä esteenä yhdistelmän osalta, koska Didille kuitenkin riista kelpaa. Treenien jälkeen istuttiin vielä pari tuntia Emmin luona juttelemassa yhdistelmästä.

Didi ©Krista Hakkala


Myös itse olin tietenkin kiinnostunut näkemään millainen Piina on työskennellessään ja Emmi tekikin Piinan kanssa linjaa sekä ohjatun noudon. Piinan riistainto sekä mieletön työmotivaatio tekivät minuun vaikutuksen.

Piina

Tykästyin myös hirveästi Piinan luonteeseen, harvoin näkee niin ihmisrakasta tolleria. Heti ensitapaamisella oli koko koira sylissä pusuttelemassa. Didi on tässä hyvin erilainen, se on tollereille tyypillisempään tapaan välinpitämättömämpi vieraita ihmisiä kohtaan,

Rakenteeltaan Piina on urokseksi pieni ja kompakti, kun taas Didi nartuksi kookas ja pitkä selkäinen. Saa nähdä mennäänkö pennuissa sitten laidasta laitaan vai kultaisella keskitiellä :)


Huhtikuun lopulla käymme ultrassa ja toivotaan että sieltä löytyy uusia tollerin alkuja. Odotukset ovat ainakin korkealla! Pennut hoidetaan meidän luona Vantaalla ja pentue tulee Novamian kennelin nimelle. 
Ensisijaisesti yhteydenotot kasvattajaan, jos olet kiinnostunut pennuista/yhdistelmästä.
Miia Tanttu / 041-500 4454 / pekka-miia(a)kotinet.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti