Sivut

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Tammikuu

Kuinkahan monta kertaa on pitänyt tässä muutaman viikon aikana tulla tänne päivittelemään meidän touhuja? Voin vannoa että ainakin yli kymmenen!

Tammikuu tosiaan hujahti ohi vauhdilla ja kertaillaampa vähän mitä tuli tehtyä. Alku vuodesta tosiaan pyörähdettiin Ylläksellä ja saatiin pari viikkoa nauttia täälläkin aivan ihanista talvikeleistä! Toki niistä olisi nautittu vielä enemmän jos neitokaisella olisi ollut turkki kuosissa.


Nähtiin myös pitkästä aikaa Eevaa sekä tietysti Stellaa ja Jediä. Pidettiin noutotreenit ja saatiin tosi hyvää häiriötreeniä (edellisestä kerrasta onkin jo tovi). Pakkasta oli tuolloin aika rapsakasti, joten piti kyllä koko ajan pysyä liikkeessä että tarkeni. Pari kertaa joutui neitokainen pienen hetken (seisaaltaan) odottamaan, jolloin sillä rupesi kintut tutisemaan. Linja treenaus jätettiin tästä syystä vähemmälle ja keskityttiin markkeerauksiin.

Isä ja tyttäret
vas. Stella, Jedi ja Didi

Meidän ulkoilu hankaloitui hieman tuossa kunnon talvikeleillä, kun Didille tuli jo puolentunnin lenkillä olon jälkeen kauheat lumipahkurat anturoiden väliin vaikka tassut oli siistitty. Sattumalta facebookin tollerit-yhteisössä oli tullut puhetta tossuista, jotka kestävät vauhdikkaammaskin menossa jalassa. Laitettiin nämä sitten hankintalistalle. Kyseessä olivat siis Rukka Step -tossut, jotka tosiaan pysyivät todella hyvin jopa umpihangessa ja hehkutinkin niitä useammalle. Muuten seison vieläkin hehkutuksien takana, mutta yksi iso miinus niissä oli, nimittäin kestävyys. Viikon käytön jälkeen yhdestä irtosi jo puoliksi pohja ja niistä myös lähti langan pätkiä jo muutaman päivän käytön jälkeen. Mutta toisaalta ehti tuo talvikin sitten laantua sen jälkeen. Eli nyt pystytään jo hyvin ulkoilemaan ilman tossuja ja takkia. 


Agilityssä ollaan edelleen viikoittain käyty. Treeneissä ollaan koettu onnistumisia, mutta myös niitä epäonnistumisia. Viimeksi ensimmäistä kertaa ikinä rupesi tuo oma toilailu harmittamaan. Didi sai ihan mielettömästi kehuja, kun se korjaili mun töppäilyjä sen minkä kerkesi. Didi on ruvennut tulemaan mun ohjauksiin todella hyvin. Ennen se viiletti aina tilaisuuden tullen putkeen, mutta nyt se vastaa todella kivasti ohjaukseen jopa ihan putken suun tuntumasta. Onhan se edelleen putkivetoinen, mutta se ei unohda muuta maailmaa putken nähdessään, wuhuu!

Kouluttajan sanoin koira on kehittynyt ihan mielettömästi, mutta ohjaaja junnaa samalla tasolla, minkä itsekin tiedostan. Unohdan radan tosi helposti, jolloin olen myös tosi usein myöhässä, menossa väärään suuntaan, säädän jonkun ihan omituisen ohjauskuvion, jään varmistelemaan koiraa tai jotain muuta vastaavaa, iso HUOH! Toivottavasti saadaan tähän mun touhuun pikku hiljaa joku tolkku ettei Didin kehitys tyssää mun töppäilyjen takia.
Tässä viime kerralta pari pätkää.
Agilitytunnin päätteeksi tuli puhetta jumppailusta ja kouluttaja vinkkasikin Lidlissä myynnissä olleista jumppapalloista ("pähkinän" mallisista), että ne ovat hyviä myös koiran kanssa jumppailuun, joten arvatkaapa vaan mitä meillä oli seuraavana päivänä hankittuna :D

Ollaan nyt kolme kertaa jumppailtu pallon avulla n. 10-15min (15min kahdessa pätkässä) ja hauskaa touhua on. Didikin tykkää tosi paljon, välillä tuntuu että intoa on jopa ehkä liiaksikin ;D  
lisään tähän pätkän meidän viime jumppailuista.


Kaiken lisäksi käväistiin tolloporukalla uimassa ja metelikin oli sen mukainen. Keneltäkään ei varmasti jäänyt tämä punainen lauma huomaamatta/kuulematta.

5 kommenttia:

 1. Ihana blogi teillä, eksyin toisen blogin kautta. Hienoja kuvia ja kiva katsoa videoita. Didistä tulee kyllä hieno agilitytykki. Onko videot Ojangosta? Tai onko pohjoisessa samannäköinen halli.. Mekin asutaan pk-seudulla.

  Meiltä löytyy samanlainen Lidlin pähkinäpallo, pitäis myöskin hakea se varastosta ja tehdä jumppia! (Ostin 1-2v sitten, ai niitä on ollut taas myynnissä!)

  T. http://www.tollerwichit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla että blogimme miellyttää! :) Hyvin tunnistettu halli! Onjangosta tosiaan kuvattu nuo pätkät, käydään joka perjantai tuolla treenailemassa. Harmi että ohjaaja kehittyy huomattavasti hitaammin kuin koira ;D

   Ai löytyy! Toi jumppailu on kyllä tosi hauskaa iltapuuhaa, varsinkin näillä keleillä. Ei muuta kun varastoa penkomaan :D

   Kävin kurkkaamassa teidänkin blogia ja olipa tosi kivan näköiset ja todella upeita kuvia! Mun kameralla ei ihan samanlaiseen jälkeen pysty :)

   Sainkin hyvää puuhaa huomiselle vapaapäivälle jolloin ehdin enempi lueskella teidän tekstejä :)

   Poista
  2. Tuntuu, että uuden koiran kanssa sitä ohjaajan aiempaa osaamista ei edes huomaa. ;D Videopätkät on itselle tosi hyödyllisiä ohjauksen kannalta. Tolleriagilitysta mulla onkin aikaa (lopetettiin agility joskus 08).

   Vois joskus kesäkaudella mahdollisesti treffata jos kiinnostaa ja muistaa. Ollaan jäsenenä HSKH:lla (kentälle pääsee treenaamaan) ja AST:lla varsinaisesti. Tai jos tokoilu kiinnostaa. :)

   Ja kiitos. Kameraa on välillä tullut päivitettyä parempaan ja objektiiveja. :)

   Poista
  3. Onko noin? ;) Täytyy siis toivoa että kehittyisi edes tämän yhden kanssa johonkin :D
   Ja joo, oonki nyt yrittäny mahdollisimman usein saada jonkun kuvaamaan, että voi sitten kotona katsoa ja oppia omista virheistä :)

   Ehdottomasti! Ja miksei aiemminkin :) Me ollaan yksi tokon alkeiskurssi käyty, mutta silloin jätin asian hautumaan Didin huonon seuruun takia. Viime keväänä taas hieman intouduin asian suhteen, mutta jotenkin se taas jäi.
   Ehkä nimenomaan treeniseuran puuttuessa.

   Millä tarkalleen kuvaat kun sisältäkin olet saanut noin tarkkoja kuvia?

   Poista
  4. Kyllä te kehitytte. :)

   Joo kyllä toki aiemminkin. No kiva, jos tokon alkeista on jotain tietoa niin osaan kyllä antaa vinkkejä millä edetä. Treenataan melkeimpä läpivuoden ulkona ellei ole liian kylmä ja nyt ei taas ole oikein turvallisia treenipaikkoja, kun liikaa hankea tai jäätä. Mutta ehkä kohta, joku parkkis olisi riittävän sula. Gava on myös niin neiti istumaan märässä, muut ei onneksi välitä. Lisäätkö mut fb kaveriksi, jos olette siellä niin helpompi viestitellä? Treeniseura merkitsee mulle ainakin tosi paljon, yksin on tylsempää tai jos ei ole kisatavoitetta. Kesällä välillä sovittu treenejä fb ryhmän Toko treenejä Uudenmaan alueella ryhmän kautta, mutta aika paljon vain yv:llä.

   Tuolta mun gallerista näkee kuvien alta tekniset tiedot kuvista, sisällä oli objektiivi F2,8 - 3,0. Suljinaika tais olla 500-640, joka riitti vielä tokoon (muttei olisi agilityyn). Iso taisi olla 2500-3000 välillä. Kamerana on siis Nikon D7000 ja tuo objektiivi on taas käytettynä ostettu arvokas 80-200mm/2.8 , mutta esim edullisempi on kiinteä 50mm/1.8.

   Poista