Sivut

maanantai 14. syyskuuta 2015

Miten meni, noin niinkun omasta mielestä?

Voihan vesityö... Käytiin eilen pyörähtämässä taipumuskokeissa ja jälleen homma kaatui vesityöhön, ja tällä kerta jopa huonommalla menestyksella kuin ensimmäisellä kerralla. Didi ei meinannut millään lähteä hakemaan lähempää lokkia. Lopulta kun se sen haki, niin nätistihän se tuli hyvällä otteella rantaan, mutta kauempaa lokkia ei edes lähtenyt hakemaan, että se siitä.

Oman vuoron odottelua

Pohja oli todella upottavaa mutaa ja ensin ajateltiin että ehkä se oli sitten herkkikselle liikaa. Vaan vielä mitä! Käytiin kokeen esnimmäisen osan loputtua (olimme kolmanneksi viimeisiä) kokeilemassa tuota samaista kohtaa, sillä halusin saada Didin menemään tästä "vaikeasta" paikasta.

Minulla oli oma lokki mukana, joka viskattiin veteen ja Didi hakuun. Ja sinnehän se sitten ampaisi... Itse osasin vähän aavistella että näin voisi käydä, mutta Hennan ilme oli priceless! Ekana kommenttina Hennan suusta: "Vaikuttaako yleisö/vieraat ihmiset siihen NOIN paljon?", Kyllä, ilmeisesti vaikuttaa. Sillä meidän suorituksesta ei ollut mennyt edes puolta tuntia kun samaisessa paikassa käytiin tekemässä nouto uudestaan ja yhtäkkiä lokin noutamisessa ei ollutkaan mitään onglemia. 
Käytiin myös viskaamassa hiettovaris hakuruutuun ja sekin palautui käteen asti. Toki hieman kysäisi variksella, mutta lähti palauttamaan kuitenkin oma-aloitteisesti.


Varsinaisesti ei sitten edes harmittanut, kun tajusimme syyn tuohon tekemiseen (tai siis sen puutteeseen) johtuvan liiallisesta paineistumesta, voi minun rinsessaa ♥ Ekoissa taippareissa tuomari sanoi itseluottamuksen puutteesta, mutta luulin siihen tulleen kuitenkin jo hieman parannusta, vaan eipä näköjään. (Vene ei tosin enää pahemmin jännittänyt ;D) Itseluottamusta pitäisi siis saada vielä roimasti lisää, toisin sanoen nyt pitäisi tehdä paaaaljon häiriötreeniä ja mahdollisimman vieraiden ihmisten kanssa. Helpommin sanottu kun tehty!

Sosiaalisen käyttäytymisen arviointi

Tässä vielä koearvostelu, tuomarina Pasi Majuri
Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu hyvin vieraisiin koiriin ja ihmisiin (Hyv.)
Uimahalu: Menee rannanlta heitetylle lokille ohjaajan voimakkaiden kehoitusten avulla. Ei kehoituksista huolimatta hae veneestä heitettyä. (Hyl.)
Hakuinto: -
Noutohalu: ottaa lokin oma-aloitteisesti (Hyv.)
Nouto-ote: Lokista hyvä (Hyv.)
Palauttaminen: Lokki ohjaajan läheisyyteen rannalle. (Hyv.)
Reagointi laukaukseen: Kiinnostunut. (Hyv.)
Itseluottamus ja aloitekyky: Koiran itseluottamus ei riitä tänään veneestä heitetyn lokin noutoon. (Hyl.)
Yhtesityö: Yhteistyössä ohjaajan kanssa. (Hyv.)
Yleisvaikutelma: Mukavan oloinen koira, jonka uimahalu valitettavsti tänään ei riitä vesitehtävän suorittamiseen. (Hyl.)

Tuomarista ei ole kuin hyvää sanottavaa. Todella asiallinen ja mukava tuomari, jolle varmasti mennään uudestaan yrittämään kunhan saadaan tuohon itseluottamukseen vähän parannusta! Ja kiitos vielä Hennalle Didin ohjaamisesta, Hyvässä seurassa päivä meni rattoisasti vaikkei tuloksilla päästykkään (vieläkään) juhlimaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti