Sivut

tiistai 28. huhtikuuta 2015

ERInomainen Narvan reissu

Tämä tulee nyt reilun viikon viivellä reissusta, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan ;D
Korkattiin siis meidän ensimmäinen ulkomaan reissu ja kohteena Viron Narva!
Matkalla oltiin MiliaM Travelin kautta, joka ainakin näin minulle ensikertailaisena teki matkan teon todella helpoksi. Onneksi mukana kuitenkin oli jo muutamaan otteeseen reissanut Siiri sekä tietenkin Koda.

Perjantaina saavuin satamaan 11:00 eikä tarvinnut kauaa odotella matkaseuramme saapumista. Saatiin vähän ennen puolta kahtatoista kamat bussiin ja hetki vielä käpsyteltiin koirien kanssa ennen laivaan nousemista (koirat matkustivat laivamatkan bussissa). Itseäni hieman jännitti jättää Didi laivaan, mutta matka oli mitä ilmeisemmin sujunut kuitenkin hyvin, Kodakin matkusti ensimmäistä kertaa laivamatkan bussissa, mutta se otti asian ainakin todella lunkisti.

Laiva lähti 13:30 ja matka Tallinnaan kesti n. 2h. Tallinnassa hypättiin bussiin ja käytiin hoitamassa madotusasiat kuntoon. Hotellilla oltiin kahdeksan aikoihin ja kamat vietyämme, käytiin koirien kanssa pyörähtämässä iltalenkki. Hotellin lähiympäristö ei mitenkään maisemilla komeillut ja lasinsirujen takia sai pitää silmät kokoajan tarkkana. Onneksi löydettin hieman parempia  ja "vähä lasisempia" lenkkeilypaikkoja vähän matkan päästä :)Lauantaina käytiin aamupalan jälkeen koirien kanssa lenkillä ja ruvettiin valmistautumaan päivän koitokseen. Jännitys oli aika todella kova ja näyttelypaikalle päästyämme pitikin heti katsoa että ketä muita tollereita paikalla olisi. Tollereita oli yhteensä 4, joista yksi junnu-uros, yksi avoimen luokan uros (Koda) ja kaksi avonarttua. Kun näin kuka meitä olisi avoimessa vastassa, putosivat omat tavoitteet hieman alemmas. Avoimissa siis meidän kanssa Dragonflame's Masterpiece.

Lauantain tuomarina meillä oli portugalilainen Tina Peixoto. Vähäsanainen tuomari, joka ei juuri hymyillyt, mutta käsitteli koiria kivasti. Junnu uros sai EH:n, Koda ERI SA SERT, Didi ERI ja Minna ERI SA SERT. Minna ROP ja Koda VSP. Didi esiintyi muuten hyvin, mutta juoksuissa tein itse sen mokan että jätin herkkunakin käteen ja sitähän tuo neiti sitten toljotti hyvin hyvin HYVIN kiinteästi ;). 


"Nakkiii! Miiissä oleeet? Mä tiedän että oot siellä jossain, mä näin!" 

Arvostelu oli seuraavanlainen:
"Lovely type, bit long in loin. Medium bone for body. Feminine head. Enough strong for her body. Deep chest. Bit short upper arm, medium(?) angulation behind, bit open front movement. Good coat. Should be better topline especially in movement."

Arvostelusta pisti varmaan eniten silmään tuo deep chest, Didillä kun ei ole mikään "deep chest"... Onhan se nyt kehittynyt tässä viimeisen vuoden (ja varsinkin viimeisen puolen vuoden) aikana, mutta ei niin paljon että sitä voisi syväksi sanoa :D 


Näyttelyiden jälkeen käytiin pidemmällä lenkillä koirien kanssa ja räpsittiin hurja määrä kuvia. Uskaltauduttiin Venäjän ja Viron rajallekin pällistelemään :DIllalla  olikin sitten väsynyttä porukkaa hotellihuone täynnä :D Välillä nuo kaksi yltyivät painimaan ja sitten taas otettiin unta palloon. Yöt meni hieman katkonaisessa unessa kun käytävän mölinöistä oli ilmoitettava kovaa ja korkealta..


Sunnuntaina tollerit olivatkin heti aamusta ja tuomarina Marko Lepasaar. Tulokset muuten samat, mutta junnu uros oli ROP-junnu ja VSP&ROP  sijoitukset toisin päin. Kodan ensimmäinen ROP-sijoitus näin ollen plakkarissa! Onnea vielä! :)
Didi esiintyi sunnuntaina ihan älyttömän kivasti ja olin siihen niiiiin tyytyväinen (itse tajusin pitää nakit myöskin taskussa!). On se vaan hirmu hieno pieni punanuttu ♥Sunnuntain arvostelu oli seuraavanlainen:
"2,5 vuotias. Riittävä luuston vahvuus. Oikeanlainen purenta, alaleuat saisvat olla hieman voimakkaammat. Riittävä kaula. Hieman pehmeä selkä. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Oikeanlainen karvapeite. _______??"
(tämä käännetty virosta suomeen) viimeinen lause liittyi jollain tavalla takajalkoihin, jotka saisivat olla voimakkaammat??)

Kehäkettuilun jälkeen Siiri ja Koda menivät hotellille valmistautumaan RYP-kehiin ja me Didin kanssa lähdimme ulos riehumaan, kyllä rapa lensi!

Hotellihuone luovutettiin klo 12:00, jonka jälkeen talsimme takaisin näyttelypaikalle ja jäimme odottelemaan RYP-kehien alkua. Didille en ottanut kevyt häkkiä ollenkaan mukaan vaan neito sai vapaasti lekotella katsomossa meidän kanssa.

RYP-kehän alkua saatiinkin hetki odotella

RYP-kehissä ei valitettavasti enää menestystä Kodalle tullut, mutta hienosti jätkä jaksoi vielä sielläkin esiintyä! :) Odoteltiin bussissa BIS-kehän päättymistä sillä yksi meidän bussista oli sinne päässyt ja lopulta voittikin koko kehän! Saimme siis matkustaa näyttelyn kauneimman koiran kanssa! :)

Matka takaisin sujui omasta mielestäni paljon nopeammin kuin tulomatka ja laivassakin aika hurahti kuin siivillä korttia pelaten, välillä hekotettiin ihan poskettomasti kun väsymyskin alkoi jo vähän painaa ;). Suomessa oltiin 00:30 (ihan ajallaan) ja hetki meni että saatiin kaikki kamat bussista roudattua autoon. Meinasi tuuli viedä meidät ja tavarat mukanaan! Kotona oltiin loppujen loipuksi 2:15, eikä silloin tarvinnut enää nukkumattia pahemmin huhuilla :D
Aamulla tämä pikkuneiti oli ihan sitä mieltä ettei hän ole hetkeen sängystä nousemassa vaikka aamuruokakin oli vielä saamatta, niin se vaan matkailu avartaa, ja väsyttää.


lisää kuvia täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti