Sivut

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Pentu kaveri, uintireissu ja Kouvolan RN

Meidän piti nähdä hyvän ystäväni saksanpaimenkoiranpentua jo pari viikkoa takaperin, mutta jouduttiin tapaamista koirien osalta vähän siirtämään Didin juoksujen takia. Onneksi saatiin pian järkättyä uusi tapaaminen :) 

Heta oli todella rauhallinen pentu, vähän sitä mietitytti että mihinkäs sitä oltiin tultu käymään (nähtiin siis meillä), mutta eipä aikaakaan kun se oli jo kuin kotonaan. Kerrassaan valloittava pentu :)

Didi suhtautui pentuun pienellä varauksella, lähinnä katseli sen touhuamista muttei itse mennyt siihen mukaan. Sisällä Didi ei tykkää että riehutaan (paitsi itse prinsessahan saa riehua sille päälle sattuessaan, ainakin hänen mielestään...), joten välillä Hetan innostuessa Didi vain käveli ylväänä ja "isona" Hetan rinnalle ja johan toinen rauhoittui. Välillä pentu yritti Didiäkin leikittää, mutta tämä tylsimys vain urahti että lopetas nyt senkin kakara. Eiköhän se tästä kun muutaman kerran näkevät!

H: "saanko antaa pusun?"
D: "No empä tiedä.."
H: "annan kuitenkin!"
D: "Hyi! pentupöpöjä!"

Uimaan meidän piti mennä jo viime sunnuntaina neljän muun tollerin kanssa, mutta jouduttiin sekin perumaan juoksujen takia.. Torstaina päästiin kuitenkin Siirin ja Kodan kanssa Hyvinkäälle polskimaan. 
Uintikerta ei mennyt ihan putkeen, sillä Didi stressaantui kuivauksessa olleen koiran jatkuvasta kimeästä räksytyksetä. Tyttö ei suostunut uimaan, vaan katseli huolissaan mitä aidan toisella puolella tapahtui. Onneksi loppujen lopuksi pääsi tästä yli ja pystyi taas keskittymään olennaiseen!


Lauantaina tuli myös käytyä pitkästä aikaa kehäkettuilemassa Kouvolan ryhmänäyttelyssä. Viimeksi käytiin Porin ryhmiksessä elokuussa, jossa korkattiin avoin luokka EH:lla, joten jännitys oli aikamoinen. Tuomarina meillä oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, joka ei pelkää sitä H:takaan antaa.
Didin kanssa avoimissa oli kaksi muutakin narttua, joista toinen sai ERI:n ja toinen H:n. 
Didille napsahti myös ERI! Jes! Kilpailuluokassa Didi sijoittui toiseksi. 
Olin tyytyväinen Didin kehäkäytökseen ja tulokseen, ei siis todellakaan mikään hukkareissu ja selvittiin kunnialla pitkästä tauosta huolimatta!
Arvostelu:
"Vahvarakenteinen, kookas narttu. Selvä sukupuolileima. Hyvä kallo-osa. Kapea kuono. Hyvät silmät ja korvat. Riittävä kaula. Liikkessä tasapainoinen ylälinja ja hyvä häntä. Seistessä ylälinja painuu. Hyvä rungon syvyys. Hyvä sivuliike. Hyvä karvanlaatu."
Arvostelu oli mukavaa luettavaa ja eniten silmään pisti tuo aloitus vahvarakenteinen! Vihdoin ollaan kroppaan saatu (varsinkin selkään) sitä lihasmassaa, joka heti näkyi arvostelussa. Aiemminhan selänpehmeydestä on tullut usein sanomista

...Hyvä kaula, selässä pehmeyttä... - ...voisi olla enemmän leveyttä... - ...runko saa vielä täytelöityä... - ...Saisi olla jäntevämpi selkälinja... - ...vielä kevytpiirteinen ja kovin kapea runkoinen narttu... - ...selässä hieman pehmeyttä...

Näiden jälkeen voin sanoa että tuota kommenttia on odotettu (ja sen eteen on kyllä tehty paljon myös töitä että se saavutettaisiin). Ja eron huomaa itsekin ihan selkeästi ja olisinkin ihmetellyt jos sitä olisi vielä sanottu kovin pehmeäksi selästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti