Sivut

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Tollerileiri 2014

Himokselta kotiuduttu ja olipahan taas mukava viikonloppu. Mistähän sitä nyt oikein aloittaisi kertomaan viikonlopun tapahtumista ja fiiliksistä.

Perjantaina saavuttiin perille aika myöhään kun oltiin Eevan kanssa ajatuksissa ajeltu yhden liittymän ohi ja onnellisesti jatkettu Heinolaan asti, onneksi Eeva siinä vaiheessa tajusi että hetkonen, nyt ollaan "hieman" menty ohi :D Noh, ei muutaku seuraavasta liittymästä ympäri ja takaisin päin.

Majoituttiin Himosloma-mökissä Hennan ja Niilon kanssa ja vähän mietitytti alkuun että mitenhän tässä käy. Annettiin sisarusten olla samoissa tiloissa valvovan silmän alla. Muuten saivat olla ja touhuta, mutta takapäähän ei ollut mitään asiaa mennä haistelemaan. Hyvin meni! Loppuillasta nuo kävivät vieretysten lepäilemään ilman huolen häivää.


Lauantaina alkoivatkin sitten koulutukset. Kokoonnuttiin Himos Hotellilla ja kouluttajana meillä oli jo viime vuodelta tuttu Katja Koliini. Olin jo ennen leiriä tyytyväinen saadessamme hänet taas kouluttajaksi ja vielä tyytyväisempi olen nyt leirin jälkeen.

Aamupäivän treeneissä meillä oli aiheena jälki. Alkuun tehtiin ihan perusnouto että Katja sai käsityksen koirien työskentelytavasta. Didi oli vähän innoton, mutta toi pienen haaveilun jälkeen damin. Tehtiin myös perus markkeeraus ja voi herran pieksut, Didi joka yleensä tekee tosi kivoja markkeerauksia, ei lähtenyt normaaliin tapaan hakuun, eikä millään muka meinannut löytää damia. Ei irronnut tarpeeksi kauas vaan jäi vähän haaveilemaan ja rauhallisesti ravaili sinne tänne. Tehtiin uusi lähetys ja taas sama juttu. Kolmannella lähetyksellä oltiin jo aika lähellä ja sittenhän se damikin sieltä tuli. Ja kaiken lisäksi Didi pissasi juoksupöksyihinsä tämän harjoituksen aikana, joten jouduin ottamaan housut pois ja tehtiinkin sen jälkeen koko ajan tällä samalla alueella.


Toisena harjoitteena tehtiin markkeeraus with twist, eli heitettiin markkeeraus, käänneettiin koira ympäri ja damin tilalle vaihdettiin lähihakudami (pieni dami) ja tämäpä vasta hämäävää olikin. Didi pienellä avustuksella sen sieltä löysi ja tokalla kerralla olikin tajunnut jo jutun juonen ja dami löytyi ja palautui hyvin.

Vikana tehtiin jälki kanilla. Alkuun tutustuttiin kaniin, joka oli isoin kani jolla ollaan tähän mennessä treenattu. Vähän mietitytti että jaksaakohan tuo ylipäätään nostaa sitä, tai jaksaa varmasti mutta jos hyvää otetta ei ole niin se kyllä laahautuu etujalkojen välissä mikä tekee hommasta haastavan.
Didi kaikeksi yllätykseksi otti kanin aika hyvin. Ilman motivointia se ei kyllä sieltä noussut mutta nousi kuitenkin. Jäljellä siis löysi kanin, muttei tuonut sitä. Käytiin motivoimassa ja johan nousi.


Iltapäivän treeneissä aiheena oli vesinuoto. Tämä meni meiltä kyllä aivan penkin alle, mikä harmitti, sillä Didin veteenmenot on koko kevään/kesän olleet tosi hyviä ja yhtäkkiä palattiin takaisin vanhaan kaavaan. Meillä oli kuitenkin treeneissä helppo ranta käytössä ettei voi vaikeaa rantaakaan "syyttää". Kun Didi lopulta meni uimaan lähti uimaan kohti lokki, lokin kohdalla haistoi sitä ja kääntyi takaisin rantaan. Yritettiin uudestaan, taas sama juttu. Tähän väliin laitettiin ryhmän ehdottomasti paras riistakoira Nelli asialle. Haki lokin Didin nenän edestä ja johan tuli tyttöönkin vauhtia. Saatiin lopulta lokki vedestä, mutta kilpailu/kateus asetelman se vaati. Didi sai hakea vielä muutaman kerran kun säikähti jotain neljännen haun yhteydessä ja tiputti lokin matkasta ja taas sai houkutella viidennelle haulle. Huoh, tässäpä riittääkin työnsarkaa. Ei muutakun treenaamaan!Tehtiin vielä toiseen rantaan yksi haku ja sieltä Didi nosti aika hyvin lokin, veteenmeno meinas taas vähän jännittää.

Treenien jälkeen vähän harmitti tuo takapakki, mutta onneksi illalla oli luvassa iltaohjelmaa. Iltaohjelmassa oli pientä kisailua ja arvonta. Kisailut olivat todella hauskoja. Joukkueet sisälsivät 4-6 ihmistä ja 2 koiraa, jotka sitten suorittivat erilaisia tehtäviä. Jos ensi vuonna tuollaisia samankaltaisia kisailuja on niin voisi itsekin osallistua :)


Sunnuntaina meillä oli vielä yhdet treenit ja niissä aiheena oli hakuruutu. Didi teki vikana, joten odoteltiin omaa vuoroa n. tunti. Ennen omaa vuoroa näytin Didille varista ja tyttönen yllätti täysin! On ollut koko kevään aika nihkeä variksien kanssa ja nyt varis nousikin aika helposti ja hyvällä otteella! Jes! Vielä on siis urakka edessä, mutta valoa näkyy tunnelin päässä :D


Hakuruutu tehtiin kuitenkin dameilla sillä halusin jättää variksien kanssa homman tuohon erittäin onnistuneeseen hakuun. Dameja vietiin ruutuun yhteensä 8, joista haetutin 4. Haki hyvällä innolla (ei kuitenkaan ihan täysillä). Työskenteli kivasti, uskalsi irrota ja palautti hyvin suoraan käteen. Tähän harjoitukseen oli tottavie todella kiva lopettaa leiri! Haettiin ruudusta yhdessä loputkin, jonka jälkeen lähdettiin mökille siivoilemaan.

leiriterveiset sisaruksilta!
(Didi, Niilo ja Stella)


Ja kuinka ollakkaan tolleriputiikkiin tuli tehtyä visiitti ja kuten arvata saattaa sieltä ei tyhjin käsin lähdetty pois.

Tässä putiikista mukaan lähteneet tavarat. Ja tolenterissa komeilikin Rose sisko! harmi että oli toukokuun kuvana (ehkä me palaillaan takaisin toukokuuhun) ;)

Lisää kuvia leiritunnelmista täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti