Sivut

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Taipparikurssi

Voi jestas kun on jäänyt päivittelyt taas vähiin. Vaikka kuinka monta kertaa on pitänyt tulla kirjoittelemaan kuulumisia, niin aina ne jää. Toisaalta, eipä ole pahemmin ennättänytkään koneen ääreen istahtaakkaan ajan kanssa, mutta jospa nyt vihdoin! 

Ensin meinasin läväyttää kaikki kuulumiset tähän samaan tekstiin, mutta siitä olisi tullut turhan sekava ja pitkä, joten keskitytään nyt pari viikkoa sitten alkaneeseen taipparikurssiin tällä kertaa.

Kurssi sisältää 4 treenikertaa ja näistä on nyt kahdet takanapäin. Suhtauduin alkuun pienellä varauksella kurssia kohtaan, sillä kurssikirjeen saapuessa siinä mainittiin ettei mikään treenikerta sisällä riistalla treenaamista. Öö.. anteeksi vaan, mutta kyseessä on taipumuskoekurssi ja koe suoritetaan riistalla, eikä esimerkiksi dameilla (eikös silloin kannattaisi edes jollain treenikerralla olla riistaa, edes jonkun perus haun yhteydessä?). Noh, päätin mennä treeneihin kuitenkin avoimin mielin ja katsoa mitä tuleman pitää.

damin kantoa
Ensimmäisellä treenikerralla aloiteltiin luoksetuloharjoituksella, jotta ohjaaja näki miten koirat tässä toimivat. Tämä sujui Didiltä hyvin. Tämän jälkeen treenattiin damin kantoa ja oikeaoppista pito-otetta.

Varsinaisena harjoituksena silloin oli muistinouto. Vietiin koiran kanssa dami, jonka jälkeen palattiin lähtöpaikalle, josta ohjaus hakuun. Näitä tehtiin sitten useampia. Didi toimi tehtävissä hyvin, mutta odottelun kanssa oli suuria vaikeuksia. Tuo kun ei millään malttanut odottaa omaa vuoroaan, kierrokset nousivat ja piippailu alkoi muiden suorittaessa. Kyllähän tuollainen hermoja syö. Yritäppä siinä samalla opetella muitten suorituksista jotain... Tästä syystä treeneistä jäi vähän huono fiilis, vaikkei itse tehtävissä juuri moitittavaa ollutkaan. 
Onneksi tämän viikon treeneissä meininki oli kuitenkin jo parempi, sääkin suosi meitä :)

Tollotiimi! Kursseilemassa siis myös Stella ja Koda.
Toisella treenikerralla keskityttiin markkeerauksiin. Didillä oli kiva tekemisen meininki ja se suoritui ykkösmarkkeerauksista hyvin! Ekalla markkeerauksella ei heti huomannut damia, mutta aloitti hyvän nenän käytön ja löytyihän se damikin sieltä. Palautukset sujuivat hyvin. Välillä sai muistuttaa uudemman kerran palautuksen sijainnista.

Didi vauhdissa!
(lisähaastetta tehtäviin toi tuo keltainen dami, se ei liiemmin maastosta erottunut.)
Tehtiin myös "tuplamarkkeeraus" (heittomerkeissä sen takia, että tehtiin se kahdella ykkösmarkkeerauksella.). Ensin tuli heitto eteen, jonne koira lähetettiin ja palautus sivulle. Heti perään vasemmalle heitto -> haku -> palautus. Didi toimii markkeerauksissa hyvin, heitto nostattaa sen kierroksia sopivasti, jolloin se aina ampaisee intopiukeana damin luo. 
Tehtiin loppuun vielä yksi helppo markkeeraus, keskittyminen alkoi jo vähän herpaantumaan, joten pelattiin varman päälle.

Toisista treeneistä jäi jo huomattavasti kivempi fiilis. Johtuen suurilta osin siitä, ettei tarvinnut aina odotteluvuorolla neuvotella käytöstavoista. Jäi sitä energiaa enemmän siihen itse tekemiseen :)

lisää kuvia treeneistä täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti