Sivut

perjantai 7. helmikuuta 2014

Kokeile Agilityä

Olipas hauskaa! Oltiin ekalla ohjatulla agilitytunnilla ( Taitoa Tassuihin ) ja fiilikset on aika hyvät. Didi oli reipas ja käyttäytyi fiksusti, mokat tulivat lähinnä täältä minun suunnaltani. Ennen tuntia vähän haisteltiin ja ihmeteltiin paikkoja, jonka jälkeen kokeiltiin uteliaisuudesta puomia, vauhdilla mentiin, kunnes olisi alas pitänyt tulla :D 10 sekuntia jännitettiin, jonka jälkeen Didi päättikin uskaltaa alas. Myös A:ta käytiin kokeilemassa, ei rynninyt onneksi pahasti alastulossa. Kuvia ei tunnista saatu, sillä kuvaaja ei valitettavasti päässytkään paikalle.

Reipas oppilas

Kun ohjaaja saapui, aloitettiin esittelyllä. Didin lisäksi oli neljä muuta koiraa, ikäjakaumaltaan 9kk-3v.

Harjoiteltiin ensin kaikki hyppyä niin että ohjaaja kiersi vuorotellen jokaisen luona. Didi teki hyvin. Tämän jälkeen ohjaaja asetteli 5 estettä, 2 hyppyä, rengasesteen, putken ja kepit. Näitä harjoteltiin samalla tavalla aina välillä vaihtaen estettä. 

Me aloitimme rengasesteestä. Didi ei epäröinyt hetkeäkään vaan hyppäsi kuin vanha tekijä (onhan tuo tosiaan sellasita pari kertaa kokeillut). Tämän jälkeen käytiin hypyllä, ei tehty kuin kaksi toistoa, kun meni niin hyvin. Putkella ei onglemia, into piukeana läpi vaan! kepit olikin aivan uusi tuttavuus. Tehtiin ne kahteen kertaan ja teki ne hyvin (nami naamassa), nyt tiedän ylipäätään miten niitä kannattaa lähteä opettamaan.

Lopuksi tehtiin kaikki yksitellen pieni ratasuoritus. Putki - este - rengaseste - este -este. Didistä rupesi jo huomaamaan pienen väsymyksen. Nenä vei aika hyvin maata pitkin, pakkohan niitä herkkuja oli sieltä löytää, ihan sama mitä minä höpisin.

Rata meni ihan hyvin, vaikka palkkauksen kanssa oli pieniä haasteita. Joka kerta kun pysähdyin palkkaamaan, nenä meni maahan. Myöskin huomasin ongelmana tuon oikealta ohjauksen, tai ei niinkään ohjauksen vaan sen kuinka saisin sen tulemaan oikealle puolelleni, kun ollaan aina opeteltu sivulle tulo vasemmalle (lähinnä tokon takia). Jos siis haluan esteitten välissä sen sivulleni se hakeutuu automaattisesti vasemmalle. Myös silloin kun pyydän sen vain lähemmäs itseäni, se hakeutuu vasemmalle puolelle. Tuossa siis riittää työstettävää.

Monella oli kiinnostusta jatkaa tämän kokeilun myötä alkeiskurssille, joten ohjaaja sanoi laittavansa kaikille sähköpostilla vapaita alkeiskurssipaikkoja. Jos sieltä löytyisi meille sopivaan ajankohtaan kurssi niin varmasti mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti