Sivut

maanantai 6. tammikuuta 2014

Treenit kolmen tollon voimin

Saatiin järkkäiltyä tolleritreffit Siirin ja Kodan, sekä Eevan ja Stellan kanssa. Oltiin varustauduttu agility tarvikkeilla, dameilla sekä variksilla. Tekeminen ei siis varmastikkaan loppuisi kesken!

siskokset

Annettiin sisarusten ensin riekkua pahimmat pöllöily energiat pois ja vauhtia ei tällä(kään) kertaa puuttunut!
Oltiin hiekkakentällä harjoittelemassa, jonne saatiin pystytettyä agility esteet. 
Ensin harjoiteltiin putkea (jossa siis tuo pussi loppuosa) ja kyllähän se aika jännä ekoilla kerroilla oli. Meni aika kivasti kun pussin suuta piti auki, mutta heti kun joutuikin kontaktiin pussin kanssa käännyttiin ympäri ja tultiin samaa reittiä ulos kuin mitä sisälle oltiin mentykin.
Pikkuhiljaa suljettiin pussia enemmän ja enemmän ja saatiinkin lopulta Didi sieltä ilman avustusta :)tässä siis ekaa tai toista kertaa putkesta ilman avustusta

Kokeiltiin myös rengasestettä ja se mentiin muutaman kerran kiertäen. Lopuksi sekin sujui ihan kivasti. Tosi paljon täytyy vielä itse olla tukena melkeimpä joka esteellä, mutta näin alkuvaiheessa en muuta odotakaan.

Kyllä tämä selkeästi on sellainen laji mistä molemmat osapuolet nauttivat, vaikkei ihan putkeen (hehheh..) menisikään. Ei välttämättä koskaan kisata (omat hermot ei niin jännää tilannetta varmaan kestä), mutta todella kiva harrastus tästä varmasti saadaan.Tehtiin myös ratana, joiden aikana kävi kämmi tuon putken kanssa. Tuossa ekassa videossa näkyy se kun pussi on kiertynyt niin ettei se aukeakkaan kun Didi yrittää tulla siitä ja tämä valitettavasti söi tyttösen itsevarmuutta. Jätettiin radan teko tuon vikan videon jälkeen ja tehtiin vain putkiharjoitus, joka meni hyvin ja lopetettiin siihen. 
Todella tyytyväinen olen kuitenkin kaiken kaikkiaan tyttöseen, on se vaan niin super reipas! Itsellähän on paljon opittavaa ohjauksesta, mutta me harjoitellaankin siis yhdessä alusta alkaen nämä tämän lajin kommervenkit :) Iso kiitos tästä tämän päivän treenimahdollisuudesta Siirille, jonka esteitä saimme hyödyntää!


Agitreenit veivät siskosten voimia aika hyvin, kun taas Kodalla ei tuntunut missään. Tyttösille tämä tosiaan oli kuitenkin uudenlaista treeniä, joten ihmekkös tuo.
Varistreenit pidettiinkin sitten aika helppoina, jonka jälkeen pääsivät kaikki kolme vielä vapaaksi juoksentelemaan. Pienet ärinätkin siinä tuli, johtuen varmaan väsymyksestä, mutta nekin loppuivat heti kun puututtiin asiaan. Yhteensä tolloiltiin n. 2,5h ja nyt seurassani on hyvin väsynyt pikkutollo :)

Sisarukset
Stella, Koda ja Didi


4 kommenttia:

 1. Ens kerralla vois vielä lisätä ne pujottelukepit jonon jatkoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Se voi ollakki aika vaikeet tälle mun hörheltäjälle mut kiva ois ainaki kokeilla! :)

   Poista
 2. Hauskan näköistä menoa! :) Meinaattekos agilitya harrastaa jatkossakin tai hakea johonkin harrastamaan? Se on niin hauskaa ja haasteellista koiralle ja itselle, että suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä niin koira kuin omistajakin tykkäsi kovasti touhusta vaikka näin alkumetreillä ollaankin :)
   Aivan varmasti pysyy harrastuslistalla jos tilanne sallii. Olen katsellut jotain kursseja, mutta yritän kotikonstein ensin kokeilla miten homma innostaa koiraa (tällä hetkellä näyttää varsin lupaavalta) ja pyrin saamaan meille jonkin alkeiskurssi paikan :)
   Katselin nuo teidän viimeisimmät agivideot ja se oli minun silmään niin sujuvan näköistä menoa, että saa nähdä pystytäänkö me lähellekkään samaan :D

   Poista