Sivut

maanantai 2. syyskuuta 2013

TollerShow 2013

TollerShow:sta ja samalla Didin ensimmäisistä virallisista näyttelyistä kunnialla selvitty. Junnujen tuomarina toimi Jaana Hartus.


Didin luokan arvioitu alkamisaika oli noin klo. 12:00, mutta saavuttiin näyttelypaikalle jo 9:30, jotta ehdittäis näkemään miten se velipoika Niilo (Novamian Topaz Moonstone) loistaa kehässä.


Missattiin ensimmäinen osuus tästä Niilon luokasta, joten odoteltiin Niilon yksilöarvostelun alkua. Kyllä on muuten pojassa kokoa! Niilo esiintyi kehässä hienosti vaikka olikin luokan nuorin. Niilo palkittiin ERI:llä ja pääsi myös parhaat liikkeet-esikarsintoihin.
Junnu uroksia oli luokassa huimat 23 ja taso oli aika kova.

sateesta huolimatta fiilikset olivat hyvät, on meillä sen verran taitavat lapsoset

Kun junnu urokset oli arvosteltu ruvettiinkin odottelemaan meidän luokan alkua. Nuoria uroksia oli vain 5 ja käyttöluokka uroksia 12, joten odottelua kertyi ehkä tunnin verran.

Sää ei meitä suosinut, vettä tuli koko aamupäivän ja vähän ennen junnu narttujen luokan alkua taivas sitten repesi lopullisesti ja vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Olo oli aika uitettu.. Kun edellinen kilpailuluokka (käyttöluokan urokset) oli viittä vaille valmis ajattelin lähteä valmistautumaan kehän laidalle (sinne houkuttelevaan kaatosateeseen) ja boom, kaatosade loppui, vaihtuen tihkuun ja meniköhän jopa minuutti niin aurinko pilkisti pilven takaa. Hetken oli sellanen fiilis että voiko tää olla mahdollista? Milloin se kaatosade jatkuu? Mutta ei, saatiin mennä kehään ilman sadetta (jopa pienessä auringon paisteessa), JEIJ!

kuivattelua ennen kehään menoa (huomatkaa auringonpaiste!)

Junnu narttuja oli 16. Ekat juoksutukset meni ihan hyvin (Didi sai olla ensimmäisenä). Tuomarin arvostellessa seisoi nätisti, antoi mitatakin mukisematta. Tuomari näytti myös hieman yllättyneeltä kun kerroin Didin vasta täyttäneen 9kk. yksilö juoksut Didi meni ihan ok, vähän oli vauhti päällä (muttei se meno kuulemma ollut ihan kauhealta näyttänyt vaikka itse niin luulinkin). Tätä juoksemista on ehdottomasti kyllä harjoiteltava, pikaisesti!


Didi sai ERI:n mistä olin todella iloisesti yllättynyt. Tavoitteena oli saada EH, sillä onhan tuo vielä kasvava nuori, joten olisin EH:seenkin ollut tyytyväinen.

"Tasapainoisesti kehittynyt, mittasuhteiltaan ja tyypiltään erinomainen 9kk narttu, jolla vielä kovasti pennun löysyyttä. Lupaava luusto, runkoon ja eturintaan saa tulla täyteläisyyttä.
Lupaava pennunilmeinen pää, hyvät silmät. Lupaava askelmitta ja keveys."

Itse tykkäsin tuomarista kovasti. Käsitteli hyvin, antoi kattavat arvostelut ja otti iän hyvin huomioon. Muutenkin mukava tuomari!

vuoron odottelua

Kilpailuluokka kehässä Didi rupesi selvästi jo väsymään. Seisoi hyvin, mutta juoksut meni aika penkin alle. Juostiin kahden koiran välissä ja voi että sitä vetoa! Didi riehaantui hieman edellä menevästä ja yritti vain kiskoa itseään tämän tykö. Ja kun asiaa jälkikäteen mietin, tajusin ettei Didi ole pahemmin juossut kenenkään takana, se on aina ollut ensimmäisenä, eikä se ilmeisesti oikein osannut suhtautua tähän tilanteeseen.

 niin mitä tarkoittikaan nätisti juokseminen?

pari raviaskeltakin onneksi mahtui joukkoon

Näyttely paikalla oli järjestetty myös riistaan tutustumista ja käytiinkin Didin ja Niilon kanssa pyörähtämässä siinä. Didille tehtiin perusharjoitus, varis laitettii maahan ja käveltiin sen luokse, jolloin Didi sai rauhassa tutkia varista. Hetken sitä tutkiskeltuaan nosti sen ja toi minulle. Ohjaaja kehui Didin oma-aloitteisuutta ja kysyikin minkä ikäinen se on, hän yllättyi kuinka nuori lapsonen olikin kyseessä. On se Dipsu vaan niiiin taitava :)

sisarukset

Lopuksi päästettiin sisarukset vielä painimaan näyttelualueen laidalla olevalle, puoliksi aidatulle alueelle.
Kiva (vaikkakin sateinen) päivä takana ja nyt seurana onkin aika väsynyt punaturkki.Erätauko!

Lisää kuvia (+ pari videota) löytyy täältä
Monista kuvista iso kiitos Hennalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti