Sivut

torstai 4. heinäkuuta 2013

Tokoilua

Tuossa jokin aikaa blogissa mainitsinkin, että ollaan Didin kanssa osallistuttu tokokurssille. Siitä piti hieman päivitellä, mutta kaikkea on sattunut ja tapahtunut, minkä takia se on jäänyt, joten ajattelin tänään vähän kertoilla mitä ollaan siellä touhuiltu.

Kurssi sisältää viisi kertaa, joista olemme olleet nyt kahdella (ja valitettavasti kaksi ovat menneet sivu suun, toinen töitteni takia ja toinen Didin sairastelun takia). Ensi viikolla on siis kurssin viimeinen kerta.

Ensimmäisellä kerralla käsiteltiin ihan perusasioita. Harjoiteltiin luoksepäästävyyttä, paikalla makuuta sekä seuruuta. Didi oli ekalla kerralla todella levoton eikä sillä oikein kiinnostus meinannut riittää, alkuun oli ok, ja sitten tulikin tylsistyminen enkä saanut sitä enää kunnolla vireeseen. 

Suurin ongelma Didillä tuossa seuruussa on katseen vaeltelu ja saatiinkin silloin siihen hyviä vinkkejä.

Tänään oli siis kurssin 4 kerta (ja meille toinen). Harjoiteltiin taas luoksepäästävyyttä ja paikalla makuuta. Näiden lisäksi harjoiteltiin hyppyä ja itsenäisesti ruutua vuoroa odotellessa.

Tänään paikalla makuut menivät vähän niin ja näin. Didi teki ensin nätisti, ja kun vieressä olevaa koiraa komennettiin (Didin herkkän sielun mielestä liian tuimasti) meni Didi vähän lukkoon, nousi ja hiipi minun luokseni. Vein Didin takaisin, mutta tuijotteli tapahtumia eikä ollutkaan enää minkäänlaisessa kontaktissa.
Didi otti sen verran pahasti itseensä toisen komennukset, että siirryttiin vähän kauemmas harjoittelemaan.
Tehtiin pari paikalla makuuta enää ja annettiin olla, sain taas hyviä neuvoja kuinka saada motivaatio uudestaan esille tuollaisen tilanteen jälkeen.

Tämän jälkeen kokeiltiin hyppyä. Didi kun on vielä noin nuori, laitettiin este niin matalalle kuin sen vain sai ja kokeiltiin kolme kertaa sen ylittämistä. Kaksi kertaa niin että menin itse sen kanssa ja Didihän olisi mielellään kiertänyt koko hökötyksen. Kolmannella kerralla itse en enää mennyt yli, vaan tulin esteelle sen kanssa ja annoin hyppy-käskyn, tyttö loikkasi yli ilman ongelmia. 
Kokeiltiin esteen jälkeen seisomiskäskyn toimivuutta ja tehtiin pari harjoitetta siihen liittyen.

Hyppyjen jälkeen harjoiteltiin Didin kanssa ensimmäistä kertaa ruutua. Tehtiin namialustalla ihan vain ruutuun menoa. Harjoiteltiin myös ruudussa seisomista. Didi yllätti erittäin positiivisesti!

Oli siis oikein antoisa tunti ja jäi kyllä hyvä mieli vaikka alkuun Didi menikin lukkoon. Onneksi toipui siitä  ja sai vielä hyvän työmotivaation ylle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti