Sivut

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Hyvinkään kaikkien rotujen näyttely

Kiva ja lämmin näyttelypäivä takanapäin!
Ensinnäkin järjestäjille iso plussa ajoneuvojen parkkeerausjärjestelyistä! Selkeästi opastettiin ja tilaa löytyi, mitä aluksi hieman epäilin.

Tollereita oli ilmoittautunut yhteensä 18. Didi tietenkin pentuluokassa ja täytyy myöntää, että olikin sitten ainoana pentuna. Tuomarina toimi Anna Brankovic (Serbia). Luokan arvioitu alkamisaika oli 11:15, mutta pääsimmekin kehään jo 11:05, mikä oli tietenkin positiivinen yllätys.

Tuomari oli ihan mukava, ei ehkä niitä tarkimpia/tiukimpia.. Hän ei kopeloinut millään tavalla koiraa läpi eikä itse katsonut koiran hampaita vaan esittäjä näytti ne hänelle. Juoksutti myöskin meitä (pentuluokassa siis) vain 1/4 ympyrää mikä itseä ihmetytti. Ehkä tottunut nopeaan arviontiin?

Didi oli tuomarin makuun ehkä liian siro, sillä huomasin hänen noista muista luokista nostavan esille noita vähän kookkaampia (ERI), kuin noita sirompia (EH). Tämä näkyi siis jonkun verran arvosteluissa.
Didille antoi kuitenkin ERI:n mitä jälkeen päin ihmettelin (juurikin muita luokkia seurailemalla, mutta ehkä Didissä oli sen verran potentiaalia ja eihän se vielä täysin kehittynyt olekaan).

ERI, ROP-pentu, KP

Tuomarin arvio:
"Good size and format, would like a bit stronger bone. Typical head. Could have a bit wider skull and stronger muzzle.
Typical topline, tailset and carriage. Enough developed chest. Correct quarters angulations and movement. Very Promising"

Itse en voisi olla tyytyväisempi, sillä Didi käyttäytyi kehässä kuitenkin niin asiallisesti kuin vain pennulta voi odottaa. Ja tuloksiinkin olen tietenkin tyytyväinen, vaikka olisihan se ollut kiva kun noita muitakin pentuja olisi ollut.

Iso kiitos kuvista Tiialle, joka oli myös tollerinsa kanssa hyvällä menestyksellä näyttelyissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti