Sivut

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Lahden pentunäyttely

Nyt se päivä, nimittäin Didin ensimmäiset isommat näyttelyt, ovat takanapäin.
Käytiin siis Lahden pentunäyttelyissä, jonka järjestäjinä olivat: Päijät Hoffit ry, Suomen Amerikanakita  ry ja Suomen Tanskandoggi ry. FCI 8 ryhmän tuomarina toimi Saija Juutilainen (Kennel Wallaby's)

Oltiin aamusta taas aikaisin liikenteessä ja näyttelypaikalle saavuttiin noin klo 10. Arvioidun aikataulun mukaan meidän luokka olisi alkanut 11:30-11:45. Kehään päästiinkin n. 11:55 eli pahasti ei arvio heittänyt. Novascotiannoutajia oli luokkaan ilmoittautunut 2 meidän lisäksi.
7-9kk uros Dragonflame's Duckmaster ja 7-9kk narttu Dragonflame's Masterpiece. 
Me olimme 5-7kk luokassa, joten menimme kehään yksin. Uros tosin jätti tulematta eli sössin hieman tuon kehään menon ja jouduttiinkin sinne juoksu jalkaa lopulta painelemaan (oma vika tietenkin). Didi meni ihan kivasti vaikka tuo minun sählääminen pisti hieman vettä myllyyn, ja ilman sitä rauhallista kehään menoa oltiinkin aika reihakkaissa tunnelmissa!
ehkä ei fiksuimman, mutta ainakin iloisimman näköinen pentu


kommenttien kuuntelua ja ruusukkeiden vastaanottoa

Olen hieman stressannut että mitähän tuosta lapsosesta, varsinkin sen korvista, sanotaan. Didillä kun tuppaa nuo korvat olemaan aika levottomat (toista tolleristia lainatakseni), niin vähän jännitti kuinka se mahtaa vaikuttaa. Ja kyllähän niistä sitten sanottiin, mutta tulevaisuudessa minun kannattaa kuulemma asetella ne seisottaessa, jotta yleisilme on parempi. (jatkossa siis häärään Didin korvien kimpussa kehässä) :) Muuten tuli oikein kivaa palautetta ja varsinkin sen koko ja linjakkuus saivat paljon kehuja! 

Tuomarin arvio
"5,5kk. Hyvin kaunis, tasapainoisesti kehittynyt narttu. Kaunis koko ja linja. Kaunis nartun pää ja ilme. Hyvä kuono ja purenta. Vielä hieman lentävät korvat. Tyypilliset kulmat ja korvat. Hännänasento hyvä. Liikkuu vielä hieman kinnerahtaasti, mutta sujuva sivuaskel luonnollisella ryhdillä. Kaunis karva ja väri. Hieno luonne."

Lukiessani arviota en voinut muuta kuin olla tyytyväinen! Didi oli ROP-pentu ja sai myöskin KP:n. Jäätiin odottelemaan ROP-kehän alkua.

Erätauolla! (Jääkiekkomania iskee...)

ROP-kehään menossa, korvat tietenkin aseteltuina :)

ROP-kehään mennessä Didiltä sujui tuo seisominen hieman ensimmäistä kertaa paremmin (rauhallisesta kehään menosta johtuen), mutta juoksu ei sitten enää mennyt niin jouhevasti, intoa riitti, olihan ympärillä hirmuisesti ihmisiä ja muita koiria! Onneksi kuitenkin sitä nättiä juoksuakin tuli parin riemukohtauksen jälkeen.
ROP-kehässä taisi olla 9 koiraa, joista me emme sijoittuneet. Hyvä fiilis kuitenkin kaiken kaikkiaan, hyvää palautetta saatiin hirmuisesti ja vinkki korvien asetteluun, joten en voisi olla tyytyväisempi. 

Kaiken kaikkiaan oli siis erittäin onnistunut päivä ja järjestäjille iso plussa hyvin aikataulutetusta kehästä.
Nyt on taas hieman lisää kokemusta niin minulla kuin koirallakin ja tiedämpä ensikerralla pistää korvat ojennukseen.

näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää viikko :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti